Training

Taiji lessen worden elke woensdag avond gegeven van 20:00 – 22:00 uur en bestaan uit;

  • Zhan Zhuang Gong
  • Can Si Gong
  • Tiaji Tao Lu
  • Tui Shou

Zhan Zhuang Gong
Zhan Zhuang Gong wordt ook wel “staan als een boom” genoemd. Het is een staande meditatie oefening en helpt om onze houding en het bewustzijn te verbeteren. Het vormt de basis voor de Can Si Gong en Taiji vormen. We leren te ontspannen en worden gewaar van de interne energie (Qi).
 
Can Si Gong
Door Can Si Gong of reeling silk oefeningen kunnen wij onze structuur en het energie verloop (yin en yang) verdiepen. De oefeningen zijn door grootmeester Chen Xiaowang uitgewerkt in 2 sets van 9 oefeningen en geven ons inzicht in de taiji principes die nodig zijn voor de taiji vorm.
 
Tai Ji Tao Lu
De bewegingsvorm bestaande uit 75 bewegingen (Lao Jia Yilu) is onze belangrijkste oefening. Om het eenvoudiger te maken voor beginners heeft grootmeester Chen Xiaowang een korte vorm van 19 bewegingen ontwikkelt. Elk Chan Qi Gong principe kunnen wij terugvinden in de vormen. Hierdoor krijgen wij een dieper begrip mbt het energieverloop (yin en yang) van elke beweging.

Tui Shou
Tui Shou of pushing hands is het oefenen van de bewegingen die we in de vorm hebben geleerd samen met een partner. Door middel van  partner oefeningen leren wij om te gaan met energie van onze partner. De partner oefeningen bestaan uit oefeningen met onze handen (pushing hands) en uit zelfverdedigingstechnieken; stoten, schoppen, werpen en klemmen die allen gestuurd worden vanuit de onderbuik.

Comments are closed.